GüncelKadın

EŞİK’ten çağrı: Anayasa Oylamasına Katılmayın!

Anayasa’nın 24 ve 41. maddelerinde değişiklik teklifinin TBMM Anayasa Komisyonu’nda onaylanmasının ardından Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK) Meclisteki partilere Anayasa oylamasına katılmama çağrısı yaptı

AKP-MHP iktidarının 24 ve 41’inci maddelerinde değişiklik öneren teklifinin, 24 Ocak günü TBMM Anayasa Komisyonu’nda onaylanmasına ilişkin değerlendirmeler yapan Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK), “Tüm muhalefet partilerinin, kararlı tutumlarını sürdürmelerini, iktidarın oyununu Genel Kurul’da yapılacak oylamaya katılmayarak bozmalarını bekliyoruz” dedi.

Anayasa Komisyonu’nun ikinci toplantısında Komisyon’u terk eden CHP ve İYİ Parti’nin, ilk günden itibaren “Tartışmasız hayır” diyen TİP’in ve iktidarın 2. tur görüşmesine ve Anayasa Komisyonu toplantılarına katılmayan HDP’nin kararlı tutumlarını devam ettirmelerini isteyen EŞİK, iktidarın başörtülü ve başörtüsüz bütün kadınların ve LGBTİ+’ların hayatlarını tehdit eden bu girişime destek olmamalarını takdirle karşıladıklarını ifade etti.

AKP-MHP’nin niyetinin toplumsal yaraları kaşımak ve büyütüp derinleştirmek pahasına seçim kazanmaya çalışmak olduğunun altını çizen EŞİK, tüm milletvekillerine seslenerek şunları söyledi:

“Tüm milletvekillerine hatırlatıyoruz; başörtülü başörtüsüz tüm kadınların beklentisi kıyafetlerine karışmamanız, siyaset malzemesi haline getirmemeniz, Anayasa’daki ayrımcılık yasağını uygulamanız ve uygulatmanızdır. Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığı yapmamanız, yaptırmamanızdır.”

#OylamayaKATILMAYIN  #TartışmasızHAYIR

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu