Güncel

Gözaltından çıkan gençler: Bu saldırılar bu baskılar bizi yıldıramaz!

Suruç anmasında işkenceyle gözaltına alınan ve tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 12 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gençlik Örgütleri tarafından adliye önünde yapılan açıklamada, "Hiç bir şey bizi yıldırmadı, yıldırmayacak. Her zaman karşılarına dikileceğiz" denildi.

Suruç katliamının 6. yılında Kadıköy’de yapılmak istenen yürüyüşe yönelik polis saldırısında işkenceyle gözaltına alınan, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen ve içlerinde YDG okuru Volkan Atmaca’nın da olduğu 12 kişi adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Dün (20 Temmuz)  yapılan yürüyüşte  60’dan fazla kişi işkenceyle gözaltına alınmış, 50 kişi ifadeleri sonrası serbest bırakılmıştı. Polis karakolunda işlemleri tamamlanan Vedat Çınar Altan, Eren Kaya, Mısra Sapan, Volkan Atmaca, Azad Aksoy, Atakan Polat, Sedef Özer, Rıdvan Salih Gezegen, Harun Kaya, Batuhan Çotur, Hasan Doğan ve Can Papila, Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesi’ne çıkarıldı.

Savcılıkta ifadeleri alınan polise mukavemet ve Türk devletini aşağılamak iddiasıyla tutuklama talebine sevk edilen 12 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

“Suruç için adalet herkes için adalet”, “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz” sloganlarıyla adliyeden çıkan 12 genci arkadaşları, yoldaşları  alkış ve sloganlarla karşıladı.

Anadolu Adliyesi önünde Gençlik Örgütleri tarafından kısa bir açıklama yapıldı. “Suruç için adalet herkes için adalet” yazılı pankartın açıldığı eylemde, söz alan Mısra Sapan, “Katilleri yargılamayanlar bizleri işkenceyle gözaltına aldı. Bu da bize gösteriyor ki katil devlettir.  6 yıl önce 20 Temmuz günü nasıl öfkeliysek, her gün bu kavgayı, öfkeyi büyütüyoruz. Bizleri tutuklamayla, gözaltılarla yıldıramayacaklar. Bu kavga bitmez” dedi.

Düşmanın gözünde korku, direnenlerde ise 33’lerin cesareti olduğunun altını çizen Can Papile, şöyle devam etti:  “Korktukça copa, biber gazına, kalkanların ardına saklanıyorlar. Ama biz umudu büyüttükçe, cesaretle yan yana geldikçe, bir araya geldikçe bu direnişi büyüttükçe onlar bugün bulundukları zor durumdan daha kötü durumlara düşecekler. Yarın 33’lerin düşleriyle daha büyük bir direnişi ağırlamanın müjdesi bu direniş. Suruç için adalet herkes için adalet.”

Kadıköy, Ankara ve İzmir’deki saldırının devletin, IŞİD’le nasıl bir işbirliği içinde olduğunun göstergesi olduğunu kaydeden Azad Aksoy, “Ama biz devrimci gençler, öğrenciler olarak diyoruz ki, yok öyle yağma! Katledeceksin, katlettiğine sesimizi çıkardığımız için saldıracaksın. Bu saldırılar bu baskılar bizi yıldıramaz. Bunu gerek sokakta bulunduğumuz her alanda örgütlülüğümüzle, mücadelemizle sesimizi yükselterek, 33’lerin düşlerini gerçeğe dönüştürerek ve düşmanlara korku olarak gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Atakan Polat ise, “Hiç bir şey bizi yıldırmadı, yıldırmayacak. Her zaman karşılarına dikileceğiz” diye vurguladı.

Eylem, “Kobanê’de düşene, dövüşene bin selam”, “Unutmak yok, affetmek yok”, “Suruç için adalet herkes için adalet” sloganlarıyla sona erdi.*Son fotoğraf: Mücadele Birliği

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu